Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Ministarstvo za boračka pitanja
Objavljen javni poziv za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika za učenike srednjih škola
Datum: 14.08.2012.

Ministarstvo za boračka pitanja objavilo je javni poziv za dodjelu novčane pomoći za nabavku udžbenika za učenike srednjih škola čiji roditelji imaju status pripadnika boračke populacije na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Pravo na novčanu pomoć za nabavku udžbenika za srednju školu, po ovom javnom pozivu, mogu ostvariti djeca demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida te djeca iz porodica šehida i poginulih boraca pod uslovom da imaju stalno prebivalište u BPK Goražde, odnosno da su ostvarili povratak u opštine Foča, Čajniče, Rudo, Višegrad, Ustiprača i Rogatica u RS, a da su na dan potpisivanje Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH imali prebivalište na području BPK Goražde.

Odabir korisnika novčane pomoći za nabavku udžbenika za učenike srednjih škola za školsku 2012/13. godinu, resorno Ministarstvo vršit će na osnovu Pravilnika o uslovima i načinu dodjele sredstava za nabavku udžbenika za učenike djecu pripadnika boračkih populacija za osnovno i srednje obrazovanje na prostoru BPK Goražde.

Javni poziv ostaje otvoren do 31. avgusta 2012. godine a obrazac zahtjeva za prijavu na javni poziv moguće je preuzeti i lično u prostorijama Ministarstva za boračka pitanja ili na portirnici u zgradi Vlade BPK Goražde, ul. 1. slavne višegradske brigade 2a.

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.