Kontakt | Premijer | Budžet | Zakoni | Linkovi
Posjetom Gradskoj upravi Grada Goražde Vlada BPK okončala prvi ciklus posjeta lokalnim zajednicama u sastavu našeg kantona
Načelno dogovoreni zajednički ciljevi i projekti
Datum: 12.01.2023.

Nakon radnih posjeta općinama Foča i Pale u FBiH, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena premijerom  Edinom Ćulovom, boravila je i u prvoj radnoj posjeti Gradskoj upravi Grada Goražde, čime je okončan prvi ciklus posjeta lokalnim zajednicama u sastavu našeg kantona.

Ovom prilikom od  gradonačelnika  Ernesta Imamovića i njegovih pomoćnika, delagacija Vlade BPK Goražde upoznata  je  s aktuelnom situacijom na području ove općine, po pitanju realizacije projekata te planovima za naredni period te mogućnostima zajedničke saradnje u cilju njihove realizacije. Također, razgovarano je i o nacrtu Budžeta BPK Goražde za 2023.godinu, te pozicioniranju Grada Goražde kada su u pitanju tekući transferi.

„Veoma je značajna dobra saradnja kako bi se realizovali neki zajednički projekti, a jedan od značajnijih koji je trenutno u fokusu jeste rješavanje gradske tržnice u Goraždu. Vlada BPK Goražde u saradnji sa lokalnim zajednicama ima namjeru formirati projektni tim za pisanje projekata koje bi eventualno mogli kandidovati prema međunarodnim organizacijama. Što se tiče finansijskih sredstava predviđenih za transfere prema Gradu Goražde, nastojat ćemo u konačnom prijedlogu Budžeta za 2023.godinu predvidjeti sredstva u skladu s njihovim zahtjevima“, kazao je premijer BPK Goražde Edin Ćulov nakon sastanka u Gradskoj upravi Grada Goražde .

Zadovoljstvo posjetom kao i konstruktivnim razgovorima vođenim prilikom susreta iskazao je i gradonačelnik Imamović.

„Načelno i okvirno smo dogovorili naše zajedničke ciljeve što je svrha i današnjeg susreta, a odnose se na razvoj projekata, od kojih bi naši građani osjetili benefite“-kazao je gradonačelnik Ernest Imamović.

Aktivnosti ministarstva
Kontakt
73000 Goražde, BiH, 1. Slavne višegradske brigade 2a,
Tel: ++ 387 38 228 811; ++ 387 38 243 071
Fax: ++ 387 38 228 811
e-mail: mbp@bpkg.gov.ba
 
 
 
MINISTAR

AVDO MIRVIĆ, dipl. ecc.
ministar

73 000 Goražde, Bosna i Hercegovina, 1. slavne višegradske brigade 2a
tel: +387 38 224 263; fax: +387 38 228 811
e-mail: avdo.mirvic@bpkg.gov.ba
www.mb.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.